20 01


Geschreven op 20.01.2014
door : Robin Good

70% van de Amerikaanse werknemers is niet betrokken

 The State Of The American Workplace is een rapport dat in 2013 werd uitgebracht door het toonaangevende Amerikaanse onderzoeks- en adviesbureau Gallup. Het laat zien dat 70% van de Amerikaanse werknemers niet betrokken is of zich zelfs „actief ontkoppeld" voelt van zijn of haar werk. Dat betekent dat ze emotioneel zijn losgekoppeld van hun werkplek en daardoor waarschijnlijk minder productief zijn. Niet betrokken werknemers kosten de VS tussen 450 miljard en 550 miljard dollar per jaar door verloren productiviteit en ze stelen bovendien vaker van hun bedrijven dan betrokken werknemers. Ook hebben ze een negatieve invloed op hun collega's, zijn ze vaker afwezig en jagen ze klanten weg door hun gedrag.

Belangrijke bevindingen uit het verslag zijn onder meer:

  • De top 25% van betrokken Amerikaanse werknemers uit Gallup's database hebben een aanzienlijk hogere productiviteit, meer winstgevendheid, betere beoordelingen, minder afwezigheid en minder ongevallen dan die in de onderste 25%.
  • Als alle managers zich zouden richten op de sterke kanten van hun werknemers zou het gemiddelde van Amerikaanse werknemers die betrokken zijn bijna verdubbelen.
  • De generaties aan het begin en die aan het einde van hun carrière zijn meer betrokken dan die in het midden van hun loopbaan.
  • Hoewel bepaald beleid zoals werkuren, flexibel werken, en vakantiedagen invloed hebben op het welzijn van de werknemer, wordt hun werkgeluk meer bepaald door betrokkenheid bij de werkomgeving.
  • Ondanks het niet hebben van een manager in de buurt om hen te controleren op hun productiviteit, loggen externe werknemers meer uren in op hun werk dan hun collega’s doen die wel op de werkplek aanwezig zijn.
  • Slechts 41% van de werknemers heeft het idee dat ze weten waar hun bedrijf voor staat en wat hun merk verschillend maakt van concurrerende merken.